Dodge pred pár dňami ukázal verejnosti vylepšenú verziu najrýchlejšieho, masovo vyrábaného sedanu na svete, Charger SRT Hellcat Widebody. Nie, žeby bol „obyčajný“ Charger Hellcat úzky, malý a pomalý sedan, ale vždy sa dá predsa niečo zväčšiť a vylepšiť. Navyše, súčasný Charger na trhu figuruje už od roku 2014 a zmenu si to priam žiadalo. Škoda len, že sa zmeny nedotkli aj interiéru.

Táto beštia pribrala do šírky necelých 9 centimetrov. Pribudlo mnoho nových aerodynamických prvkov. Pod prednou maskou pribudol otvor, ktorý podľa Dodge má zabezpečiť lepší prietok vzduchu k chladiču. Širšie prahy sú širšie kvôli blatníkom. A prečo sú širšie blatníky? Veď aby sa tam vopchali širšie gumy, predsa..logika… Poháňať ho bude stará známa V8čka s objemom 6.2 litra, ktorá produkuje výkon 527kW a točivý moment 881Nm. Zrýchlenie z 0 na 96 km/h dosahuje za 3.6 sekundy aj vďaka 8 stupňovej automatickej prevodovke. Maximálka je úctyhodných 315 km/h.

Formality by sme mali, Widebody je však najmä o ovládaní. Tie širšie blatníky a širšie gumy tam nie sú len, aby to vyzeralo. Snažia sa zlepšiť správanie auta. Okrem toho, balík obsahuje tuhšie pružiny a adaptívne tlmiče od firmy Bilstein, ktoré budú mať 3 režimy tuhosti. Personalizovať sa bude dať aj riadenie, a to vďaka novému elektrickému posilňovaču riadenia. Predné kotúče Brembo budú dosahovať priemer približne 391 mm. Okrem HW vylepšení pribúdajú aj užitočné funkcie. Taký Race Cooldown znamená dochladzovanie kompresora, aj po vypnutí motoru. Ďalej tu je známy Line Lock, vďaka ktorému pálenie gúm nikdy nebolo ľahšie, či taký Launch Control, ktorého zapnutie je otázkou stlačenia jedného tlačidla na palubovke. Interiér zostal rovnaký ako v bežných Chargeroch. V základe budú ventilované a vyhrievané kožené sedadlá.

Widebody bude dostupný aj pre civilnejšiu verziu Scat Pack. Obsahuje presne rovnaké vylepšenia aké dostanú verzie Hellcat, avšak pod kapotou bude bublať atmosférická 6.4l V8 s výkonom 362kW a 644Nm, taktiež s 8-stupňovým automatom. Objednávky sa spúšťajú už túto jeseň a k majiteľom sa dostanú začiatkom roka 2020.